Een avontuurlijk wandelpad

Ik wandelde deel 1 van de Rupelkleiroute een stukje van het wandelnetwerk Rivierenland.Het is een netwerk van wandelpaden die elkaar kruisen in genummerde knooppunten.Het begin en einde lag aan de ingangspoort van De Beukelaer die vroeger toegang gaf naar de baksteenfabriek. De keuze viel op het natuurwandelpad .Nadat de steenbakkerijen sloten bleven talrijke kleiputten achter. De natuur kreeg er vrij spel. Moerassen,vijvers,bossen,zandvlaktes en grasvelden onstonden spontaan . . De littekens van een tijd van hard labeur en kinderarbeid  werden om getoverd tot natuurpareltjes in de Rupelstreek.

Advertisements

10 thoughts on “Een avontuurlijk wandelpad

  1. Een hele mooie serie Marylou maar wel erg glibberig. Misschien van de zomer deze wandeling daar nog eens maken. Volgens mij kom je dan heel wat moois tegen. De hoge trap die in een van je foto’s staat lijkt me ook een hele uitdaging!

    Liked by 1 person

  2. Toen wij daar gewandeld hebben was het er ook zo slijkerig , je zonk zo met je schoenen zo in het kleverige slijk ..als ik er nog aan denk :-)maar verder wel heel mooi daar , mooi verslagje en foto’s !

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: